Kapcsolat

Cím: 5622 Köröstarcsa, Arany János utca 27.

Tel:+36-70/935-4431

E-mail: info@csendeskoz1.hu

           info@korostarcsaszallas.hu

Facebook

Horgászat

Kedves Horgászni Vágyók!

Vendégházunk a Kettős- Körös partjától 500 méterre található, ami kiváló lehetőséget ad a horgászat szerelmeseinek, emellett Köröstarcsán két horgász tó is található, így lehetőség adódik folyóvízi és tavi horgászatra is.

Kettős Körös

Teljes vízgyűjtő területe: 1295 km2
A meder átlagos szélessége: 40-100 méter
A víz átlagos mélysége: 1,5 - 8 méter
Teljes hossza: 37 km

A Kettős-Körös a Fekete és Fehér-Körös összefolyásával Szanazugnál kezdi útját. Nevét a Bihari hegységben eredő két szeszélyes folyó egyesüléséről kapta. A több ezer éves múltra visszatekintő Szana ősi település volt, mely a két köröst összekötő hajóútról, vízimalmokról, a környező kisebb folyásokról és erekről vált ismerté. Az eredeti medrében kanyargó Fekete Körös uralta a vidéket, mely a Fehér-Körös medrét egykor Békés után vette föl.
A táj jelenlegi arculatát a folyószabályozások által 1874-től itt összefolyó Fekete és Fehér-Körös által nyerte el. A térségbe látogatva kiépült üdülőteleppel, gondozott stranddal, hajókikötővel, gyalogos komppal találkozhatnak a természetes vizeket előnyben részesítő horgászok és turisták.

A Kettős-Körös medre a felvízi szakaszon átlagosan 40, a kiöntéses részeken 80-100 méteres széles. Mélysége egyenletes, 4-6 méter körül alakul. Horgász szempontból a mindkét partján megtalálható bedőlt fák, bokrok, a kiöntéses náddal, sulyom és hínárfoltokkal tagolt bal part kiváló búvóhelyet biztosít a békés és ragadozó halfajoknak. A horgászfogásokban kiemelkedő a ponty, az amur, a süllő és az egyéb halfajok.

Jellemző halfajok: ponty, amur, süllő, csuka, harcsa, balin, keszegfélék, menyhal, kárász, stb.

Horgászrend helyi szabályai: KHESZ Helyi Horgászrendje

Jegyváltás: Területi jegyeket árusító helyeken

Ligeti Horgásztó

 

Tulajdonos: Köröstarcsa Község Önkormányzata

Üzemeltető: Liget Fish Kft.

                  Molnár Zoltán

Nyitva tartás:06.00 - 20.00 nappali horgászat

          20.00 órától éjszakai horgászat

 Napi jegyek a helyszínen válthatók.

 

 

 

 

 

Ligeti horgásztó